Samsung Kendi Blockchain Ağını Geliştiriyor, Samsung Coin Başlatmak İçin Olabilir Mi? | Kripto Kılavuz
Takip Edin

Blockchain Haberleri

Samsung Kendi Blockchain Ağını Geliştiriyor, Samsung Coin Başlatmak İçin Olabilir Mi?

Samsung’un kendi blok zinciri ağını geliştirme planları yaptığını ve bu süreçte kendi belirteçlerini çıkarması muhtemel olduğu iddia ediliyor.

Samsung gelen gizli bilgilere göre

Yakın tarihli bir rapora göre, “Samsung’un iç durumuna aşina olan bir kişi” olduğunu belirten bir raporda, şirketin blok zinciri bölümü zaten ethereum’a dayalı bir blok zinciri ana ağı geliştirdiğini ayrıca gelişim sürecinin hala “iç deneysel” aşamada olduğunu belirtti.

“Şu anda, henüz onaylanmamış olmasına rağmen, özel bir blok zinciri düşünüyoruz. Gelecekte halka açık bir blok zincir olabilir, ama bunun hibrit olacağını düşünüyorum – yani, kamu ve özel blokların bir kombinasyonu ”dedi.

Kore elektronik devinin yeni olasılığı “Samsung Coin” üzerine daha fazla durursak

“Samsung Coin’nin piyasaya girmesini bekliyoruz, ancak henüz zamanı belirlenmedi.”

Samsung’un blok zinciri halka açıksa, Samsung Coin’nin de Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi alınıp satılması bekleniyor.
Teknoloji devi aynı zamanda blockchain teknolojisini kendi ödeme uygulaması Samsung Pay’e entegre ediyor. Bu sadece spekülasyonların firma hakkında herhangi bir resmi açıklamada bulunmadığı anlamına geliyor.

Bilgiyi sızdıran görevli, blok zinciri görev gücünün bir yıldan fazla bir süredir ağda çalıştığını bildiriyor. Dahası, sadece blockchain ağını kurmaya odaklanmakla kalmıyor, aynı zamanda başka birçok projede de çalıştığınında altını çiziyor.

Galaxy S10

Yaklaşık iki ay önce, Samsung, kripto para birimi özel anahtar bölümü ve blockchain tabanlı dijital imzaları destekleme gibi diğer özelliklere sahip olan en önemli cep telefonu olan Galaxy S10’u piyasaya sürdü.

Geçen ay, şirket Ethereum (ETH) ve ethereum tabanlı ERC20 tokenleriyle uyumlu bir kripto para cüzdanı açıkladı.
S10 serisine önceden kurulmuş olmasına rağmen, cüzdan hala bazı ülkelerde aktif değildir.

 

En önemli kripto para haberlerinden ve fiyat analizlerinden ilk siz haberdar olmak için: Bizi Telegram’da takip edebilirsiniz!

Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blockchain Haberleri

Ulusal Balıkçılık Enstitüsü ve IBM’in Blockchain Takibi Sistemi Food Trust

Ulusal Balıkçılık Enstitüsü ve IBM’in Blockchain Takibi Sistemi Food Trust

Amerika Birleşik Devletleri deniz ürünleri ticaret birliği Ulusal Su Ürünleri Enstitüsü (NFI), IBM’in blockchain tedarik zinciri çözümü olan Food Trust ile 11 Haziran tarihli deniz ürünleri ve gıda ile ilgili haberleri FoodOnline’ın raporlarını izlemek için çalışıyor.

Raporda, birden fazla şirket tarafından ortaklaşa yürütülen deniz ürünü türünü izlemek için yapılan yeni sistemden bahsettiler. Ayrıca, hasatçıları, ithalatçıları, soğuk hava depolarını, yiyecek servisi restoranlarını ve perakende satışlarını temsil eden NFI üyeleri de programa dahil oldular.

IBM’in Blockchain Takibi Sistemi Food TrustSIRF Başkanının Açıklamaları

Proje, başkanı Sean O’Scannlain’ın gelişmeler hakkında yaptığı açıklamada kurulacak sistemi Deniz Ürünleri Endüstrisi Araştırma Fonu (SIRF) tarafından finanse ediliyor:

“Takip sistemi deniz ürünleri endüstrisi için yeni bir şey değil, ancak blockchain yep yeni bir kavram, IBM’in Gıda takibi sistemi ile deniz ürünleri işletmelerinin gelir elde etmesine ve hasattan dağıtımına kadar müşterilerimize maliyetleri azaltmasına nasıl yardımcı olabileceğini test edeceğiz.”

Sistemin, şirketlerin verilere kimin erişebileceğini ve ne kadar süre boyunca kontrol edebileceğini ve zincir yüklendikten sonra da kontrolünü kimlerin ellerinde tutacağı da bildiriyor. IBM Food Trust genel müdürü Raj Rao, blockchain’in “Özellikle büyük ekosistemlere, işletmelere ve kuruluşlara sahip olduğumuzda, Food Trust herhangi bir sektörü değiştirebileceğini” belirtti.

En önemli kripto para haberlerinden ve fiyat analizlerinden ilk siz haberdar olmak için: Bizi Telegram’da takip edebilirsiniz!

Kaynak: Cointelegraph

Devamını oku

Blockchain Haberleri

Visa, Blockchain’in Bazı Yönlerine Yönelik Global Sınır Ötesi Ödeme Ağı Başlattı

Visa, Blockchain'in Bazı Yönlerine Yönelik Global Sınır Ötesi Ağı Başlattı

ABD’nin ödeme devi Visa, Blockchain teknolojisinin bazı yönlerinden türetilen bir sınır ötesi ödeme ağı başlattı.

“Visa B2B Connect” adı verilen ağ, işletmeler arasında doğrudan bankalar arası ödeme işlemleri mümkün kılarak, küresel finansal kurumlar tarafından yapılan uluslararası değişimleri kolaylaştırmak için tasarlanmıştır.

 Visa’nın Global Sınır Ötesi Ödeme Ağı

Rapora göre, ağ zaten daha hızlı ve daha ucuz sınır ötesi ödemeleri mümkün kılmak için dünya çapında 30 ticaret kanalını kapsıyor ve 2019’un sonuna kadar 90 pazara genişlemesi bekleniyor.

Visa B2B Connect, kısmen Linux Vakfı liderliğindeki bir grup tarafından geliştirilen açık kaynaklı dağıtılmış muhasebe teknolojisi (DLT) Hyperledger’ın unsurlarını içeren blockchain teknolojisine dayanmaktadır.

Visa Business Solutions’ın genel müdürü Kevin Phalen’in raporunda, özel olarak, blockchain teknolojisinin bazı yönlerinin, bir ödeme konusunda mevcut herhangi bir ödeme sistemine göre daha fazla veri aktarma kabiliyeti nedeniyle kullanıldığı bildirildi.

Ağ, teknoloji dünya devi IBM ile işbirliğinin yanı sıra e-ödeme operatörü Bottomline Technologies ve fintech firması FIS’in de birlikte olduğu bir projedir. Ürünü geliştirmek için Visa’nın başlangıçta kriptografik defter sistemleri üreticisi ile çalıştığı bildirildi.

En önemli kripto para haberlerinden ve fiyat analizlerinden ilk siz haberdar olmak için: Bizi Telegram’da takip edebilirsiniz!

Kaynak: Cointelegraph

Devamını oku

Blockchain Haberleri

İstanbul Blockchain Okulu (Istanbul Blockchain School) Nedir?

İstanbul Blockchain Okulu (Istanbul Blockchain School) Nedir?

Türkiye’den yeni bir adım daha geldi. Blockchain alanında hızla artan gelişmelerden sonra Türkiye de bu yarışta devamlılığını kanıtlar nitelikte Türkiye’nin İlk Blockchain Okulu projesi olan Istanbul Blockchain Okulunu duyurdu.

30 Mayıs 2019 pazar günü, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği ortaklığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı kapsamındaki Habitat Derneğinin lansmanı ile birlikte Istanbul Blockchain Okulu Projesinin lansmanı gerçekleştirildi.

Başta İstanbul’da yaşayan yazılımcılara, girişimcilere, lise ve üniversite öğrencilerine, ayrıca bilişim ve finans sektöründeki genç teknik profesyonellere yönelik bu eğitimlere katılım için Habitat Derneğinin web sitesindeki duyuruları takip etmek gerekiyor.

İstanbul Blockchain Okulu

Girişim evi Inogar da gerçekleşen etkinliğe Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Genel Sekreteri İlkay Arıkan, İstanbul Kalkınma Ajansı Temsilcisi Yasemin Özlem Mailoğlu, Bahçeşehir Üniversitesi Blockchain Araştırma ve Uygulama Merkezi Direktörü Dr. Bora Erdamar, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ve İstanbul Blockchain Okulu Proje Koordinatörü İsmail Metin katıldı.

“Blockchain alanındaki eğitim ve insan kaynağı açığını kapatmayı hedefliyoruz”

İstanbul Blockchain Okulu Proje Koordinatörü İsmail Metin, ülke olarak teknoloji alanında oyun kurucu olmak amacıyla Blockchain okulu projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

İsmail Metin ayrıca blockchain konusunda farkındalığı artırarak uzman yazılımlar yetiştirmeyi amaçladıklarını dile getiren, şunları ekledi:

“Blockchain projesi, prototip ve iş modellerini başta finans olmak üzere İstanbul’daki çeşitli sektörlerle buluşturmayı hedefliyoruz. Hedef grubumuzda İstanbul’da yaşayan yazılımcılar, girişimciler, konuyla ilgili lise ve üniversite öğrencileri ve İstanbul’da bilişim ve finans sektörü içerisindeki genç teknik personeller var.”

“Bu hedef grubunu blockchain projemize dahil etmeyi amaçlıyoruz. Ülkemizde blockchain alanındaki eğitim ve insan kaynağı açığını kapatmayı hedefliyoruz.”

İstanbul Blockchain Okulu

İstanbul Blockchain Okulu

Kripto paraların günümüzde yoğun bir şekilde ödeme aracı olarak kullanılmaya başlandığını anlatan Metin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“10 yıl sonra madeni paranın bir zamanlar ödeme aracı olarak kullanıldığını çocuklara anlatmak durumunda kalabiliriz. İnternet’in ortaya çıkışı teknoloji devrimi olarak adlandırılıyor.”

“Blockchain teknolojisi de internetin ortaya çıkışından sonra teknolojide ikinci devrim olarak değerlendiriliyor. Blockchain yapısı itibarıyla tamamen açık, özgür ve erişilebilir bir ekosistem sunuyor. Blockchain, finans dünyasını olduğu kadar devlet-vatandaş ilişkisi, lojistik, sağlık, emlak, eğitim gibi birçok alanı etkileme kapasitesi olan bir teknoloji.”

Habitat Derneği Bilgi ve İletişim Teknolojileri Programı Koordinatörü İsmail Metin’in sunumuyla başlayan lansman, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır,  Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Genel Sekreteri İlkay Arıkan ve İstanbul Kalkınma Ajansı Temsilcisi Yasemin Özlem Mailoğlu’nun açılış konuşmalarıyla devam etti.

Lansman programı, Blockchain teknolojisiyle ilgili düzenlenen panelin ardından sona erdi. Projeyle ilgili tüm detaylar önümüzdeki günlerde açıklanacak.

En önemli kripto para haberlerinden ve fiyat analizlerinden ilk siz haberdar olmak için: Bizi Telegram’da takip edebilirsiniz!

Devamını oku

Güncel Grafik

Daha Fazlası İçin Tıklayın

Bizi Twitter’da Takip Etmeyi unutma

Popüler Başlıklar

Don`t copy text!
tr_TRTurkish